Geurhinder

Vraag interventie aan

Een onverklaarbare rioolgeur in uw zaak?

We weten allemaal dat rioolgeur of stank van de afvoerbuizen niet meteen de meest aangename geuren zijn. Zeker niet voor uw bedrijf of (horeca)zaak. Geen enkele klant of medewerker vindt het fijn dat het ergens ruikt naar ‘het putteke’. In een bedrijf, winkel, restaurant, hotel, café, tearoom,… zijn er heel wat mogelijke oorzaken voor deze geur. Daarom is het noodzakelijk om de oorzaak op te sporen en de vieze geur te elimineren.

Oorzaken van geurhinder

Er kunnen verschillende oorzaken aan de basis van een slechte geur liggen:

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken voor geurhinder. Neem het zekere voor het onzekere bij aanhoudende vieze geuren in uw zaak en laat dit grondig bekijken door een specialist.

Lek in de afvoerbuis

Ons team van specialisten kan de lekken gemakkelijk opsporen door gebruik te maken van een cameraonderzoek of rooktest. Wanneer er een lek, breuk of slechte aansluiting is, kan dit op deze manier getraceerd worden.

Tip: wist u dat we de beelden ook kunnen opnemen en bezorgen? Zo heeft u bewijsmateriaal in handen voor wanneer u de schade wil aangeven bij uw verzekeraar.

Een verstopping in de afvoerbuis

Niet alleen een lek kan een vieze geur veroorzaken, ook een verstopping of een breuk in de afvoerbuis kan hier een oorzaak van zijn. Merkt u de eerste sporen van een verstopping? Neem dan onmiddellijk contact op met onze ontstoppingsdienst zodat het probleem niet erger wordt.

Vervuilde regenwaterput

Wanneer de regenwaterput niet geregeld gereinigd wordt, kan deze na verloop van tijd ook vieze geurtjes veroorzaken. Laat uw regenput dus regelmatig reinigen als u geurhinder wilt vermijden.

Tip: kies voor een vaste planning en laat uw regenwaterput met een vaste frequentie proactief ruimen. Zo vermijdt u niet alleen verstoppingen en hinder voor uw zaak, het is ook voordelig voor uw portefeuille.

Overgelopen septische put

Een septische put ruikt natuurlijk nooit lekker. Wanneer deze put overloopt, komen de vieze geuren automatisch vrij en dat kan er voor zorgen dat het vreselijk stinkt in uw zaak. Door regelmatig de septische put te laten ledigen zal u ervoor zorgen dat uw put niet meer overloopt en ook geen verstopping zal veroorzaken.

Hoe opsporen van geurhinder?

Het is niet altijd evident om de oorzaak van de stinkende geur te vinden. En al zeker niet wanneer de geur niet constant aanwezig is. Sommige geuren komen maar bij bepaalde weersomstandigheden naar boven.

Camera inspectie

Naast het opsporen van lekken kunnen wij verstoppingen, verzakkingen en breuken ook opsporen met onze camera inspectie. Dergelijke problemen kunnen namelijk ook aan de basis liggen van vieze geurtjes en dienen eerst opgelost te worden alvorens de slechte geur verholpen kan worden.

Ons team van specialisten gebruikt een camera om de locatie van het probleem aan te duiden. Na het lokaliseren kan een aannemer achteraf gericht het probleem aanpakken.

Rooktest

Geurhinder kunnen we ook opsporen door middel van een rooktest. Door het gebruik van een specifieke rookgenerator die we aansluiten op uw afvoerleidingen kan de geurhinder achterhaald worden. Rook volgt namelijk dezelfde weg als de geur waardoor het onmiddellijk zichtbaar wordt waar de geur juist ontsnapt.

Dit heeft als voordeel dat er geen breekwerk nodig is om de geurhinder te achterhalen en er heel specifiek kan aangeduid worden waar het probleem zich bevindt. 

De rooktest kan toegepast worden in bedrijven, winkels, tearooms, cafés, restaurants,… maar ook in particuliere woningen, appartementen, bedrijfsgebouwen,… en zowel binnen- als buitenshuis.

Last van een vieze geur?

Heeft u last van een constante rioolgeur in uw zaak? Of duikt er een vieze geur op regelmatige basis op? Contacteer ons dan snel. We sporen de oorzaak op en we zorgen dat de vieze geur verdwijnt uit uw woning.