Regenwaterput

Vraag interventie aan

Het gebruik van regenwater

Het gebruik van regenwater is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. En dus voor uw zaak. Leidingwater is schaars en wordt steeds duurder. Daarom is het interessant om gebruik te maken van regenwater. Het is goedkoop, want het valt letterlijk uit de lucht (zeker in België).

Waarom uw regenwaterput reinigen?

Regenwater moet u opvangen in een regenwaterput en die vergt een klein onderhoud, net zoals septische putten. Dat komt omdat er na verloop van tijd vuiligheid door de filter glipt. Uiteindelijk wordt de sliblaag op de bodem zo groot dat het nodig is om de regenput te reinigen. 

Wat als u dit niet doet?

Als u uw regenwaterput niet reinigt dan krijgt u na verloop van tijd te maken met 2 heel vervelende gevolgen:

  • Een afschuwelijke stank: het gevolg van stinkend regenwater. Dit kan enorm ergerlijk zijn voor uw klanten.
  • Bruin regenwater: de bruine kleur komt door al de vuiligheid die in uw put zit. Dit is heel vervelend als u bijvoorbeeld uw zaak schoonmaakt met regenwater.

Wat met een infiltratieput? 

Indien de overloop van uw regenwaterput is aangesloten op een infiltratieput, dan moet deze ook regelmatig gereinigd worden om het dichtslibben ervan te vermijden. 

Wanneer moet u uw regenwaterput reinigen?

We raden aan om elke 3 jaar preventief uw regenwaterput leeg te trekken en te reinigen. Als u te lang wacht met het onderhoud van uw regenput, dan stinkt na verloop van tijd uw regenwater en krijgt het een bruine kleur. Dat wilt u zeker vermijden, want het brengt niets dan ellende.

Hoe gaat Dekeyser te werk?

Het reinigen van regenwaterputten en infiltratieputten voor bedrijven en horeca behoort tot onze specialiteiten. Onze vakmannen komen bij u langs, trekken de put leeg en reinigen hem vervolgens onder hoge druk. Dankzij de nieuwste technologieën en apparatuur zorgen wij dat alles zo efficiënt mogelijk verloopt. Een perfecte reiniging in een zo kort mogelijke tijd. Zo is er minimale hinder voor uw business.