Vetput ledigen en reinigen

Dekeyser zorgt voor een professionele vetputservice voor uw bedrijf, snel en efficiëntie. Ons ervaren team, uitgerust met geavanceerde apparatuur, staat klaar om u te helpen met vetputreiniging en onderhoud.

Wij bieden onze diensten aan voor bedrijven in diverse sectoren, met focus op de horeca.

Onze diensten

Vetput ledigen

Het regelmatig ledigen van uw vetput is belangrijk voor een optimale werking van uw afvalwatersysteem. Ons professionele ruimdienst zorgt voor een vlotte en efficiënte lediging van uw vetput, om zo de ophoping van vet en ander afval op te lossen.

Vetput reinigen

Naast het ledigen is het reinigen van uw vetput essentieel. We zorgen ervoor dat uw vetput grondig wordt schoongemaakt en optimaal blijft werken.

Vetput ontstoppen

Verstoppingen kunnen bijzonder ongelegen komen. Onze ontstoppingsdienst staat klaar om snel en efficiënt verstoppingen te verhelpen en uw vetput weer volledig operationeel te maken. U kunt op ons rekenen voor een snelle en professionele service.

Waarom is regelmatig onderhoud belangrijk?

Regelmatig onderhoud van uw vetput of vetafscheider helpt om verstoppingen te voorkomen, de efficiëntie van uw systeem te behouden en de levensduur te verlengen. Dat kan u op de lange termijn kosten besparen.

Wat is een vetput en wie heeft er een nodig?

Een vetput is een essentieel onderdeel van afvalwatersystemen, vooral in omgevingen waar organische vetten en oliën voorkomen zoals in grootkeukens, restaurants en vleesverwerkende bedrijven.

De functie van de vetput is om de in het afvalwater aanwezige plantaardige en dierlijke vetten en oliën, alsook bezinkbare stoffen, vast te houden. Dat helpt problemen zoals verstoppingen van afvoerbuizen en aanvullende geurhinder te voorkomen. Bovendien ontlast het de gemeentelijke waterzuiveringsinstallaties.

volle vetput
volle vetput

Werking van een vetput

De werking van een vetput is gebaseerd op het principe van zwaartekracht. Vetten en oliën drijven op het wateroppervlak, terwijl zwaardere deeltjes zich op de bodem van de afscheider afzetten.

Het van vetten en slib ontdane afvalwater wordt vervolgens afgeleid naar de riolering. Om effectief te blijven, moet de vetput regelmatig geleegd worden.

Vetput laten legen?

Bent u op zoek naar een professional om uw vetput te legen, reinigen of om een verstopping in uw vetafscheider te verhelpen?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een snelle en efficiënte service. Dekeyser staat altijd klaar om te helpen en zorgt ervoor dat uw systemen optimaal werken en uw bedrijf soepel blijft lopen.