Regenwaterput

Vraag interventie aan

Het gebruik van regenwater

Het gebruik van regenwater is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Er zijn heel wat huishoudelijke taken die water nodig hebben om correct te functioneren. Leidingwater is schaars en wordt steeds duurder. Daarom is het interessant om gebruik te maken van regenwater. Het is goedkoop, want het valt letterlijk uit de lucht en we zijn het er allemaal over eens dat er in België meer dan genoeg regen neervalt.

Waarom uw regenwaterput reinigen?

Regenwater moet u opvangen in een regenwaterput en vergt een klein onderhoud net zoals bij septische putten. Dit komt omdat er na verloop van tijd vuiligheid door de filter glipt. Uiteindelijk wordt de sliblaag op de bodem zo groot dat het nodig is om de regenput te reinigen. 

Wat als u dit niet doet?

Als u uw regenwaterput niet reinigt dan krijgt u na verloop van tijd te maken met 2 heel vervelende redenen:

  • Uw regenwater stinkt. Uiteindelijk ervaart u een vieze geur iedere keer als u regenwater gebruikt. Dit is heel onaangenaam als uw regenwaterput aangesloten is op uw wasmachine.
  • Bruin regenwater. De bruine kleur komt door al de vuiligheid die in uw put zit. Dit is heel vervelend als u bv. uw auto wast met regenwater.

Wat met een infiltratieput? 

Indien de overloop van uw regenwaterput is aangesloten op een infiltratieput dan moet deze ook regelmatig gereinigd worden om het dichtslibben ervan te vermijden. 

Wanneer moet u uw regenwaterput reinigen?

De beste optie is om de 3 jaar preventief uw regenwaterput leeg te trekken en te reinigen. Als u te lang wacht met het onderhoud van uw regenput dan stinkt na verloop van tijd uw regenwater en krijgt het een bruine kleur. Dit wilt u steevast vermijden want dit brengt niets dan ellende.

Waarvoor kunt u uw regenwater gebruiken?

Er zijn een heleboel huishoudelijke taken waar leidingwater voor gebruikt wordt. In sommige gevallen kunt u gerust regenwater gebruiken. Lees hier waar u uw regenwater allemaal voor kan gebruiken.

Hoe gaat Dekeyser te werk?

Het reinigen van regenwaterputten en infiltratieputten behoort tot onze specialiteiten. Onze vakmannen komen bij u langs, trekken de put leeg en reinigen hem vervolgens onder hoge druk. Dankzij de nieuwste technologieën en apparatuur zorgen wij dat alles zo efficiënt mogelijk verloopt. Een perfecte reiniging in een zo kort mogelijke tijd.