Rolcontainers zijn iets minder volumineus dan afzetcontainers en worden permanent bij de klant geplaatst. We hebben verschillende types containers, perfect voor ieder gebruik.
5 tips voor een optimale werking van uw septische put
Een septische put of beerput zit boordevol bacteriën, die het afvalwater een eerste keer afbreken vooraleer het in de riolering terechtkomt. Als de bacteriën de afbraak niet meer aankunnen, verstopt uw afvoerbuis geleidelijk aan. En dan heeft u een probleem. Doorgaans gebeurt dat pas wanneer er stoffen of objecten in terechtkomen die er niet in thuishoren. Het is dus erg belangrijk dat u de werking van de bacteriën zo goed mogelijk bevordert. Benieuwd hoe u dat kan doen? Wij geven u 5 tips voor een optimale werking van uw septische put of beerput!
Zo zorgt u voor een optimale werking van uw septische put
1. Dump geen vetten of oliën
Vetten of oliën in uw afvoerbuis lozen is niet alleen verboden, het zou u ook heel wat problemen opleveren. De bacteriën in uw septische put kunnen vet of olie niet afbreken en vervuilen zo uw put. Bovendien kunnen vetten of oliën ook hard worden in uw afvoerbuis, waardoor ze hardnekkige verstoppingen veroorzaken. Dan dringt een professionele ontstopping zich op.
2. Gebruik uw toilet correct
Het klinkt misschien logisch, maar een toilet is enkel gemaakt om uitwerpselen en wc-papier door te spoelen. Gooi dus geen maandverbanden, tampons, vochtige doekjes, wc-rollen, papieren zakdoekjes of andere zaken in uw toilet. Ook al vermeldt de verpakking soms dat het materiaal biologisch afbreekbaar is, de bacteriën in uw septische put hebben de grootste moeite om dit af te breken. Het gevolg? De optimale werking van uw septische put wordt verstoord en de kans op een verstopte afvoerbuis stijgt exponentieel.
Probeer ook de hoeveelheid wc-papier die u doorspoelt te beperken. Grote hoeveelheden verstoren de werking van uw septische put. Voor een optimaal afbrekingsproces raden we ook aan om zo dun mogelijk toiletpapier te gebruiken. Gebruikt u toch een dik soort wc-papier? Dan vergroot u de kans op een verstopping.
3. Veeg etensresten eerst weg
Let op met achtergebleven etensresten op keukengerei. Ze kunnen propjes vormen en de afvoer blokkeren, wat ook nefast is voor de werking van uw septische put. Veeg uw vuile borden of bestek daarom eerst even proper met keukenpapier (dat u vervolgens in de vuilnisbak gooit). Spoel daarna pas uw afwas of steek ze in de vaatwas- of afwasmachine.
4. Gebruik biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen
Om de optimale werking van een septische put en beerput te garanderen, gebruikt u best biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Giet geen chemische schoonmaakmiddelen, zoals bleekwater of chloor, door uw toilet of gootsteen. Ze doden de bacteriën in uw septische put, waardoor de werking wordt stilgelegd.
5. Laat uw septische put regelmatig ledigen
De beste tip voor een optimale werking is uw septische put of beerput periodiek leegmaken. Als u regelmatig uw put laat ruimen, hoeft u zich geen zorgen te maken over een verstoring van de bacteriën. Het zorgt er ook voor dat u vervelende verstoppingen vermijdt. Wanneer moet uw septische put geledigd worden? Afhankelijk van de omvang van de septische put en het aantal gezinsleden raden we aan om de put iedere 3 à 4 jaar te ruimen.
Is de laatste ruiming van uw septische put al langer geleden? Contacteer ons dan snel voor een interventie! Via onze kortingsbonnen geniet u trouwens van een aantrekkelijke prijs.
Conclusie
Om een goede werking van uw septische put te garanderen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met wat er in de afvoerbuis terechtkomt. Vermijd het lozen van vetten en oliën, gebruik uw toilet correct en gebruik biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.
Het allerbelangrijkste is echter om uw septische put regelmatig te laten ledigen. Zo verzekert u een optimale werking en verkleint de kans op verstoppingen.
De coronacrisis zorgt ervoor dat we meer tijd dan gewoonlijk thuis doorbrengen. Het gevolg? Intensiever gebruik van het toilet, een sneller gevulde septische put én grotere kans op verstoppingen. Ontdek hoe u dit voorkomt.
Help, mijn regenwater stinkt!
Stinkend regenwater heeft heel wat vervelende gevolgen voor u en uw huishouden. Ontdek de oorzaken en oplossing.
Toilet verstopt, zelf ontstoppen of beter laten oplossen door een professional?
Uw toilet is verstopt, pakt u dit zelf aan of laat u de verstopping oplossen door een expert? Dekeyser geeft een aantal tips rond het verhelpen van een verstopt toilet.
Niet gevonden wat u zoekt?
Voor u weggaat...
Wist u dat u bij Dekeyser korting krijgt voor een ruiming, ontstopping of het huren van een container? Ontdek onze kortingsbonnen, print ze en geef ze af aan onze chauffeur.