Een onverklaarbare rioolgeur in huis?

Stank of een rioolgeur in huis zijn verschrikkelijke omstandigheden om in te leven. Niemand wil dat zijn huis de hele dag doordrongen is van een putjesgeur. Heeft u last van geurhinder in huis? Dat kan heel wat oorzaken hebben. Het is belangrijk om die snel te vinden, zodat u de vieze geur in huis kan elimineren.

Ontstoppingsdienst Dekeyser helpt u, snel én efficiënt!

Geurhinder opsporen door Dekeyser

Oorzaken van geurhinder

Er kunnen verschillende oorzaken aan de basis van een slechte geur in huis liggen:

  • Een lek of een verstopping in de afvoerbuizen
  • Een vervuilde regenwaterput
  • Een overgelopen of verstopte septische put
  • Verouderde afvoerbuizen

Hieronder bekijken we deze oorzaken meer in detail:

Lek in de afvoerbuis

Wanneer er een lek is in een afvoerbuis, zal u al snel last hebben van geurhinder in huis. Onze specialisten kunnen het probleem gelukkig gemakkelijk opsporen via een camerainspectie of rooktest.

Als u dat wenst, krijgt u een digitale opname en een verslag om aan de verzekering af te geven.

Verstopping in de afvoerbuis

Niet alleen een lek kan een vieze geur veroorzaken, ook een verstopping of een breuk in de afvoerbuis kan aan de basis liggen.

Merkt u de eerste sporen van een verstopping? Neem dan onmiddellijk contact op met onze ontstoppingsdienst zodat het probleem niet erger wordt. Wij komen spoedig bij u langs om de verstopping te verhelpen.

Verstopping in de afvoerbuis is een oorzaak van geurhinder

Vervuilde regenwaterput

Wanneer u uw regenwaterput niet geregeld reinigt, kan die na verloop van tijd ook vieze geurtjes veroorzaken.

Laat uw regenput regelmatig reinigen (minstens om de 3 jaar) zodat u alvast deze oorzaak van geurhinder kan uitsluiten.

Overgelopen septische put

Een septische put is een bron van heel wat vieze geurtjes. Wanneer de septische put overloopt, komt alle stank vrij, wat zorgt voor een rioolgeur in huis.

De oplossing is eenvoudig: door regelmatig de septische put te laten ledigen (om de 3 à 4 jaar) zal uw put nooit meer overlopen en ook geen verstopping veroorzaken.Hoe geurhinder opsporen?

De oorzaak van geurhinder opsporen is niet altijd evident. Zeker niet wanneer de geur niet constant aanwezig is. Zo kan het dat er alleen een rioolgeur in huis bij regen is. Andere weersomstandigheden kunnen dan weer andere geurhinder in huis veroorzaken.

Geurhinder opsporen laat u best over aan de professionals van ontstoppingsdienst Dekeyser. Wij beschikken over de juiste apparatuur om de oorzaak te achterhalen en het probleem op te lossen.

Camerainspectie

Lekken, verstoppingen, verzakkingen of breuken in de afvoerbuis kunnen aan de basis van vieze geurtjes liggen. Via camerainspectie komen onze specialisten te weten wat er precies aan de hand is en waar het probleem zich bevindt.

Daarna kan een aannemer aan de slag om de afvoerbuis te herstellen.

Camerainspectie om de oorzaak van geurhinder op te sporen

Rooktest

Geurhinder kunnen we ook opsporen door middel van een rooktest. Door een rookgenerator aan te sluiten op uw afvoerleidingen, kan de geurhinder achterhaald worden. Rook volgt namelijk dezelfde weg als de geur. Daardoor is het onmiddellijk zichtbaar waar de geur juist ontsnapt.

De rooktest kan toegepast worden in particuliere woningen, appartementen, bedrijfsgebouwen, … en zowel binnen- als buitenshuis.