Een onverklaarbare rioolgeur

We weten allemaal dat rioolgeur of stank van de afvoerbuizen niet meteen de meest aangename geuren zijn. Niemand wilt dat zijn of haar huis de hele dag door ruikt naar ‘puttekes’-geur. In een woning zijn er heel wat elementen aanwezig die deze geur kunnen veroorzaken. Daarom is het noodzakelijk om de oorzaak op te sporen en de vieze geur te elimineren.

Oorzaken van geurhinder

Er kunnen verschillende oorzaken aan de basis van een slechte geur zitten.

Een lek of een verstopping in de afvoerbuizen, een vervuilde regenwaterput, een overgelopen of verstopte septische put, enz. Verouderde afvoerbuizen kunnen net zoals een lek ook de vieze geurtjes doorlaten.

Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom er zich een slechte geur voordoet. Neem het zekere voor het onzekere bij aanhoudende vieze geuren in uw woning en laat dit verder bekijken door een specialist.

Lek in de afvoerbuis

Ons team van specialisten kan de lekken gemakkelijk opsporen door gebruik te maken van een camera of rooktest. Wanneer er een lek, breuk of slechte aansluiting is, kan dit op deze manier getraceerd worden.

Indien gewenst kunnen de beelden opgenomen worden en eventueel dienen als bewijs voor een verzekeringsgeval.

Een verstopping in de afvoerbuis

Niet alleen een lek kan een vieze geur veroorzaken, ook een verstopping of een breuk in de afvoerbuis kan hier een oorzaak van zijn. Merkt u de eerste sporen van een verstopping? Neem dan onmiddellijk contact op met onze ontstoppingsdienst zodat het probleem niet erger wordt.

Vervuilde regenwaterput

Wanneer de regenwaterput niet geregeld een reiniging krijgt, kan deze na verloop van tijd ook vieze geurtjes veroorzaken. Laat uw regenput regelmatig reinigen zodat u alvast deze oorzaak kan uitsluiten.

Overgelopen septische put

Een septische put is niet bepaald een bron voor aangename geurtjes. Wanneer deze overloopt komen de vieze geuren vrij en dit kan er voor zorgen dat het stinkt in uw woning. Door regelmatig de septische put te laten ledigen zal u ervoor zorgen dat uw put niet meer overloopt en ook geen verstopping zal veroorzaken.

Hoe opsporen van geurhinder?

Het is niet altijd evident om de oorzaak van de stinkende geur te vinden. En al zeker niet wanneer de geur niet constant aanwezig is. Sommige geuren komen maar bij bepaalde weersomstandigheden naar boven.

Camera inspectie

Naast het opsporen van lekken kunnen wij verstoppingen, verzakkingen en breuken ook opsporen met onze camera inspectie. Dergelijke problemen kunnen namelijk ook aan de basis van vieze geurtjes liggen en dienen eerst opgelost te worden alvorens de slechte geur verholpen kan worden.

Ons team van specialisten gebruikt een camera om de locatie van het probleem aan te duiden. Na het lokaliseren kan een aannemer achteraf gericht het probleem aanpakken.

Rooktest

Geurhinder kunnen we ook opsporen door middel van een rooktest. Door het gebruik van een specifieke rookgenerator die we aansluiten op uw afvoerleidingen, kan de geurhinder achterhaald worden. Rook volgt namelijk dezelfde weg als de geur waardoor het onmiddellijk zichtbaar wordt waar de geur juist ontsnapt.

Dit heeft als voordeel dat er geen breekwerk nodig is om de geurhinder te achterhalen en er heel specifiek kan aangeduid worden waar het probleem zich bevindt. 

De rooktest kan toegepast worden in particuliere woningen, appartementen, bedrijfsgebouwen, … en zowel binnen- als buitenshuis. 

Last van een vieze geur?

Heeft u last van een constante rioolgeur in uw woning? Of duikt er een vieze geur op regelmatige basis op? Neem dan snel contact met ons op. We sporen de oorzaak op en we zorgen dat de vieze geur verdwijnt uit uw woning.