Wat te doen tegen geurhinder bij regenweer?

Niets zo vervelend als geurhinder in uw woning. Zeker wanneer de geur blijft hangen en het niet te verklaren is waar ze vandaan komt. Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden om geurhinder in uw woning op te sporen.

Maar wat als de stank enkel aanwezig is bij regenweer of dan net erger wordt? Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Geurhinder door problemen met de ontluchting

Een eerste mogelijke oorzaak voor de typische geurhinder bij regenweer is een probleem met de ontluchting.

Problemen met de ontluchting komen meestal voor door het ontbreken van een sifon. Een sifon zorgt voor een barrière tegen vieze geurtjes van buitenaf. Door hevig regenweer en overdruk van de riolering kan er bij regenweer stank of geurhinder in de riolering ontstaan. Wanneer een sifon ontbreekt wordt deze geurhinder niet langer tegengehouden en zoekt ze de weg van de minste weerstand, in dit geval de woning binnen dus. Het plaatsen van een sifonput kan hier een oplossing zijn. 

Het kan ook gewoon zijn dat de sifon simpelweg droog staat. Bij slechte ontluchting trekt de sifon vacuüm waardoor ze haar functie verliest en bij regenweer dus voor geurhinder kan zorgen.

Geurhinder door een lek of verstopping in de afvoerbuizen

Een lek in de afvoerbuizen zorgt ervoor dat de inhoud van deze leiding door – vaak haarfijne – scheurtjes uit de leiding lekt. Door hevige regenval kan het gebeuren dat er meer water in de leidingen terecht komt waardoor er ook meer inhoud uit deze scheurtjes lekt. Dit veroorzaakt tijdelijk meer geurhinder.

Naast een lek, kan een verstopping in de afvoerbuizen ook voor die vervelende vieze geur bij regenweer zorgen. Doordat er een verstopping aanwezig is in de leiding kan deze zichzelf niet meer goed verluchten en kan de inhoud van de leiding niet langer weg. Bij regenweer komt deze verstopte leiding onder extra druk te staan en kan de inhoud van de leiding deze vervelende stank veroorzaken.

Geurhinder door een overvolle septische put

Een laatste mogelijke oorzaak voor geurhinder bij regenweer is een septische put die (bijna) vol is. Het is daarom steeds belangrijk om een septische put periodiek te ledigen om vervelende zaken zoals verstoppingen, overstroming,… te voorkomen.

Een septische put die al redelijk vol is, kan bij hevige regenval te maken krijgen met extra binnensijpelend water in de put. Op deze manier raakt de put overvol en gebeurt het dat de afvoer van het toilet minder goed werkt, wat op zijn beurt vervelende geurhinder kan veroorzaken. De oplossing voor dit probleem is dus heel eenvoudig: laat uw volle septische put ledigen en u bent onmiddellijk van uw geurprobleem verlost. 

Bij bovenstaande oorzaken is het steeds belangrijk om een expert in te schakelen en niet zelf aan de slag te gaan om het geurprobleem op te lossen. 

Dekeyser heeft de juiste middelen in huis om snel en accuraat het probleem van de geurhinder te detecteren en u van deze vieze geurtjes te verlossen.

Blijf dus niet met dit vervelend probleem zitten en contacteer ons.

tips-hoe-septische-put

Hoe weet ik of ik een septische put heb?

U kunt jammer genoeg niet op eigen houtje te weten komen of u in bezit bent van een septische put. Echter is het van belang dat u dit weet. Een septische put heeft namelijk op tijd onderhoud nodig.  Dekeyser helpt u graag verder. Wij beschikken over het juiste apparatuur om septische putten op te sporen. Moet mijn grond […]

Lees meer
Young,Woman,Using,Plunger,To,Unclog,A,Toilet,Bowl

Toilet verstopt, zelf ontstoppen of beter laten oplossen door een professional?

Uw toilet is verstopt, pakt u dit zelf aan of laat u de verstopping oplossen door een expert? Dekeyser geeft een aantal tips rond het verhelpen van een verstopt toilet.

Lees meer
Works,On,Laying,Of,The,Sewerage,On,A,Building,Site.

Aanvullen van een regenwaterput

Dankzij regenwaterputten kunt u genieten van kosteloos gefilterd regenwater. Maar wat als het een tijdje niet geregend heeft en uw regenwaterput droog staat?

Lees meer
Voorkom verstoppingen tijdens de coronacrisis

Voorkom verstoppingen tijdens de coronacrisis

De coronacrisis zorgt ervoor dat we meer tijd dan gewoonlijk thuis doorbrengen. Het gevolg? Intensiever gebruik van het toilet, een sneller gevulde septische put én grotere kans op verstoppingen. Ontdek hoe u dit voorkomt.

Lees meer