Aanvullen van een regenwaterput

Dankzij regenwaterputten kunt u genieten van kosteloos gefilterd regenwater. Maar wat als het een tijdje niet geregend heeft en uw regenwaterput droog staat? 

Tijdens droge periodes kunt u uw regenwaterput zelf aanvullen met drinkwater. U kunt hier aan de slag met de tuinslang of met behulp van jerrycans.

Let hier wel goed op: drink- en regenwater moeten strikt gescheiden blijven. Als regenwater in het drinkwaternet terecht komt, kan dit voor ernstige gezondheidsrisico’s zorgen. 

Een ideale oplossing hiervoor is een automatische overschakeling naar leidingwater bij droogte. Een automatisch overschakeling kan via een sensor die steeds het niveau van uw regenwaterput meet. Zodra deze onder een bepaalde grens komt, zal er automatisch leidingwater in de regenput gepompt worden. Zo hoeft u hier niet steeds mee bezig te zijn. Een loodgieter kan u helpen om dit te installeren.

Hoe dan ook zorgt u er best voor dat uw regenput regelmatig gereinigd wordt. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende prijsofferte.

ontstoppen

Oorzaken verstopte afvoerbuis

Een verstopte afvoerbuis kan grote problemen veroorzaken in uw huis. Ontdek de oorzaken van verstopte afvoerbuizen en wat u eraan kunt doen.

Lees meer
tips-regenwaterput-600

Het onderhoud van een regenwaterput

Hoe onderhoudt u uw regenwaterput? Kunt u deze zelf reinigen of is het beter dit te laten aanpakken door een professional? Dekeyers geeft u enkele tips hoe u zelf aan de slag kunt en wanneer u de hulp van een professional inroept.

Lees meer
tips-septische-put-verplicht

Wanneer is een septische put verplicht?

Het is niet altijd verplicht om een septische put te plaatsen. Het kan ook via de riolering. A.d.h.v. het zoneringsplan wordt bepaald of u een aansluiting nodig hebt op het riool, een septische put of een IBA. Om het water zoveel mogelijk te zuiveren is het noodzakelijk dat het afvalwater afgevoerd wordt naar een waterzuiveringsstation.

Lees meer
Wanneer moet mijn septische put geledigd worden?

Wanneer moet mijn septische put geledigd worden?

Ontdek wanneer het tijd wordt om uw septische put te ledigen.

Lees meer