Aanvullen van een regenwaterput

Works,On,Laying,Of,The,Sewerage,On,A,Building,Site.

Dankzij regenwaterputten kunt u genieten van kosteloos gefilterd regenwater. Maar wat als het een tijdje niet geregend heeft en uw regenwaterput droog staat? 

Tijdens droge periodes kunt u uw regenwaterput zelf aanvullen met drinkwater. U kunt hier aan de slag met de tuinslang of met behulp van jerrycans.

Let hier wel goed op: drink- en regenwater moeten strikt gescheiden blijven. Als regenwater in het drinkwaternet terecht komt, kan dit voor ernstige gezondheidsrisico’s zorgen. 

Een ideale oplossing hiervoor is een automatische overschakeling naar leidingwater bij droogte. Een automatisch overschakeling kan via een sensor die steeds het niveau van uw regenwaterput meet. Zodra deze onder een bepaalde grens komt, zal er automatisch leidingwater in de regenput gepompt worden. Zo hoeft u hier niet steeds mee bezig te zijn. Een loodgieter kan u helpen om dit te installeren.

Hoe dan ook zorgt u er best voor dat uw regenput regelmatig gereinigd wordt. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende prijsofferte.

camera-inspectie

Wat te doen tegen geurhinder bij regenweer?

Niets zo vervelend als geurhinder in uw woning. Zeker wanneer de geur blijft hangen en het niet te verklaren is waar ze vandaan komt. Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden om geurhinder in uw woning op te sporen.

Lees meer
Waste,Water,Tube

Verschil tussen grijs en zwart afvalwater

Het is vanzelfsprekend dat huishoudelijk afvalwater terecht komt in een septische put. Maar wist u ook dat er 2 verschillende soorten afvalwater zijn? We hebben enerzijds grijs water en anderzijds zwart water. Benieuwd naar het verschil tussen beide?

Lees meer
Wanneer moet mijn septische put geledigd worden?

Wanneer moet mijn septische put geledigd worden?

Ontdek wanneer het tijd wordt om uw septische put te ledigen.

Lees meer
tips-dekeyser-600

Soorten septische putten

Bij het plaatsen van een septische put heeft u meestal de keuze uit een betonnen of een septische put in pvc. Zowel een betonnen als een pvc-uitvoering heeft zo zijn voor- en nadelen.

Lees meer