Wanneer moet mijn septische put geledigd worden?

septische-put

Een septische put breekt het afval uit uw toiletten en eventueel ander sanitair af. Het min of meer gezuiverde water wordt het riool ingestuurd zodat het van daaruit verder kan worden afgevoerd. Echter dient een septische put van tijd tot tijd preventief geledigd te worden. 

Zodra leidingen verstopt zitten, is het hoog tijd uw septische put te ledigen. Hier vindt u de meest voorkomende oorzaken van ontstoppingen en hoe u een ontstopping kunt voorkomen.

Bij een goed gebruik dient u uw septische put om de paar jaar te ledigen. Dit is afhankelijk van uw gezinssamenstelling: bij een groter gezin zal het ledigen van de septische put frequenter voorkomen. 

Wel dient een septische put jaarlijks gecontroleerd te worden. Werkt de put nog goed? Is de kleur van het afvalwater in orde? 

Om een optimale werking van uw septische put te garanderen, kunt u rekening houden met het dagelijks gebruik van uw sanitair. Hier vindt u 5 tips die ervoor zullen zorgen dat uw septische put optimaal werkt en er dus ook voor zorgt dat er minder regelmatig geledigd moet worden. 

Laat uw septische put op een professionele manier te ledigen.

ontstoppen

Oorzaken verstopte afvoerbuis

Mocht u zich afvragen hoe het komt dat afvoerbuizen verstoppen dan kunt u altijd bij Dekeyser terecht. Het vermijden van een verstopping is belangrijk maar niet altijd even gemakkelijk. Laat daarom periodiek en proactief uw beerput of septische put ledigen.

Lees meer
tips-aanvullen-regenwaterput-600

Waarvoor kunt u uw regenwater gebruiken?

In het dagdagelijkse leven wordt er heel wat water gebruikt. Denk maar aan het doorspoelen van het toilet, een bad of douche nemen, om te koken, enz. Vaak staan we er niet bij stil hoeveel water we effectief verbruikt hebben tot die waterfactuur terug in de bus zit. Regenwater kan een oplossing bieden om de kosten te drukken.

Lees meer
regenwaterput

Onderhoud beerput en septische put

Het is belangrijk om uw beerput of septische put regelmatig te ruimen. Ontdek hier waarom!

Lees meer
tips-dekeyser-600

5 tips voor optimale werking septische put

Als de bacteriën in een septische put de afbreking niet meer aankunnen, dan verstopt de afvoerbuis geleidelijk aan. Hier leest u 5 tips om de werking van uw septische put te verbeteren.

Lees meer