Voorkom verstoppingen tijdens de coronacrisis

Voorkom verstoppingen tijdens de coronacrisis

De coronacrisis zorgt ervoor dat we meer tijd dan gewoonlijk thuis doorbrengen. Het gevolg? Intensiever gebruik van het toilet, een sneller gevulde septische put én grotere kans op verstoppingen. Voorkom problemen en laat uw septische put of beerput preventief ruimen.

Hoe ontstaan verstoppingen?

Wanneer het toilet heel frequent wordt gebruikt (denk maar aan een gezin met 2 kinderen tijdens de coronacrisis), raakt de septische put sneller verzadigd. De bacteriën in uw put moeten te veel afbreken en kunnen dit werk niet aan. Zo stijgt de bovenste, verharde laag steeds meer, waardoor uiteindelijk de afvoer verstopt raakt. Met alle gevolgen van dien.

Ontdek ook de andere oorzaken van een verstopte afvoerbuis.

Hoe vaak moet ik mijn septische put of beerput laten ruimen?

Afhankelijk van de grootte van de put en de samenstelling van uw gezin volstaat het normaal gezien om uw septische put of beerput om de paar jaar te ledigen. Door de coronacrisis brengen we echter veel meer tijd thuis door.

Is de laatste ruiming al meer dan een jaar geleden? Dan raden we aan om uw put nu al te laten ruimen. Zo voorkomt u spoedinterventies bij acute problemen (en de daaraan gekoppelde hogere kosten).

Preventieve ruiming aanvragen?

Neem gerust contact met ons op en vraag een offerte. Gratis en vrijblijvend.

Wilt u besparen op uw ruiming? Spreek af met uw buren en profiteer van onze burenkorting!

tips-dekeyser-600

Soorten septische putten

Bij het plaatsen van een septische put heeft u meestal de keuze uit een betonnen of een septische put in pvc. Zowel een betonnen als een pvc-uitvoering heeft zo zijn voor- en nadelen.

Lees meer
Waste,Water,Tube

Verschil tussen grijs en zwart afvalwater

Het is vanzelfsprekend dat huishoudelijk afvalwater terecht komt in een septische put. Maar wist u ook dat er 2 verschillende soorten afvalwater zijn? We hebben enerzijds grijs water en anderzijds zwart water. Benieuwd naar het verschil tussen beide?

Lees meer
tips-septische-put-verplicht

Wanneer is een septische put verplicht?

Het is niet altijd verplicht om een septische put te plaatsen. Het kan ook via de riolering. A.d.h.v. het zoneringsplan wordt bepaald of u een aansluiting nodig hebt op het riool, een septische put of een IBA. Om het water zoveel mogelijk te zuiveren is het noodzakelijk dat het afvalwater afgevoerd wordt naar een waterzuiveringsstation.

Lees meer
camera-inspectie

Wat te doen tegen geurhinder bij regenweer?

Niets zo vervelend als geurhinder in uw woning. Zeker wanneer de geur blijft hangen en het niet te verklaren is waar ze vandaan komt. Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden om geurhinder in uw woning op te sporen.

Lees meer