Voorkom verstoppingen tijdens de coronacrisis

Voorkom verstoppingen tijdens de coronacrisis

De coronacrisis zorgt ervoor dat we meer tijd dan gewoonlijk thuis doorbrengen. Het gevolg? Intensiever gebruik van het toilet, een sneller gevulde septische put én grotere kans op verstoppingen. Voorkom problemen en laat uw septische put of beerput preventief ruimen.

Hoe ontstaan verstoppingen?

Wanneer het toilet heel frequent wordt gebruikt (denk maar aan een gezin met 2 kinderen tijdens de coronacrisis), raakt de septische put sneller verzadigd. De bacteriën in uw put moeten te veel afbreken en kunnen dit werk niet aan. Zo stijgt de bovenste, verharde laag steeds meer, waardoor uiteindelijk de afvoer verstopt raakt. Met alle gevolgen van dien.

Ontdek ook de andere oorzaken van een verstopte afvoerbuis.

Hoe vaak moet ik mijn septische put of beerput laten ruimen?

Afhankelijk van de grootte van de put en de samenstelling van uw gezin volstaat het normaal gezien om uw septische put of beerput om de paar jaar te ledigen. Door de coronacrisis brengen we echter veel meer tijd thuis door.

Is de laatste ruiming al meer dan een jaar geleden? Dan raden we aan om uw put nu al te laten ruimen. Zo voorkomt u spoedinterventies bij acute problemen (en de daaraan gekoppelde hogere kosten).

Preventieve ruiming aanvragen?

Neem gerust contact met ons op en vraag een offerte. Gratis en vrijblijvend.

Wilt u besparen op uw ruiming? Spreek af met uw buren en profiteer van onze burenkorting!

tips-septische-put-verplicht

Wanneer is een septische put verplicht?

Het is niet altijd verplicht om een septische put te plaatsen. Het kan ook via de riolering. A.d.h.v. het zoneringsplan wordt bepaald of u een aansluiting nodig hebt op het riool, een septische put of een IBA. Om het water zoveel mogelijk te zuiveren is het noodzakelijk dat het afvalwater afgevoerd wordt naar een waterzuiveringsstation.

Lees meer
Young,Woman,Using,Plunger,To,Unclog,A,Toilet,Bowl

Toilet verstopt, zelf ontstoppen of beter laten oplossen door een professional?

Uw toilet is verstopt, pakt u dit zelf aan of laat u de verstopping oplossen door een expert? Dekeyser geeft een aantal tips rond het verhelpen van een verstopt toilet.

Lees meer
ontstoppen

Oorzaken verstopte afvoerbuis

Mocht u zich afvragen hoe het komt dat afvoerbuizen verstoppen dan kunt u altijd bij Dekeyser terecht. Het vermijden van een verstopping is belangrijk maar niet altijd even gemakkelijk. Laat daarom periodiek en proactief uw beerput of septische put ledigen.

Lees meer
tips-regenwaterput-600

Het onderhoud van een regenwaterput

Hoe onderhoudt u uw regenwaterput? Kunt u deze zelf reinigen of is het beter dit te laten aanpakken door een professional? Dekeyers geeft u enkele tips hoe u zelf aan de slag kunt en wanneer u de hulp van een professional inroept.

Lees meer