Borrelende afvoer? Dit zijn de oorzaken en oplossingen
Een borrelende afvoer is erg vervelend. Gelukkig zijn er manieren om de oorzaak op te sporen en te verhelpen.
De coronacrisis zorgt ervoor dat we meer tijd dan gewoonlijk thuis doorbrengen. Het gevolg? Intensiever gebruik van het toilet, een sneller gevulde septische put én grotere kans op verstoppingen. Voorkom problemen en laat uw septische put of beerput preventief ruimen.
Wanneer het toilet heel frequent wordt gebruikt (denk maar aan een gezin met 2 kinderen tijdens de coronacrisis), raakt de septische put sneller verzadigd. De bacteriën in uw put moeten te veel afbreken en kunnen dit werk niet aan. Zo stijgt de bovenste, verharde laag steeds meer, waardoor uiteindelijk de afvoer verstopt raakt. Met alle gevolgen van dien.
Ontdek ook de andere oorzaken van een verstopte afvoerbuis.
Afhankelijk van de grootte van de put en de samenstelling van uw gezin volstaat het normaal gezien om uw septische put of beerput om de paar jaar te ledigen. Door de coronacrisis brengen we echter veel meer tijd thuis door.
Is de laatste ruiming al meer dan een jaar geleden? Dan raden we aan om uw put nu al te laten ruimen. Zo voorkomt u spoedinterventies bij acute problemen (en de daaraan gekoppelde hogere kosten).
Neem gerust contact met ons op en vraag een offerte. Gratis en vrijblijvend.
Wilt u besparen op uw ruiming? Spreek af met uw buren en profiteer van onze burenkorting!
Een borrelende afvoer is erg vervelend. Gelukkig zijn er manieren om de oorzaak op te sporen en te verhelpen.
Toilet verstopt? Ontdek hoe je het zelf aanpakt en wanneer je beter een ontstoppingsdienst inschakelt.
Het is niet altijd verplicht om een septische put te plaatsen. Het kan ook via de riolering. A.d.h.v. het zoneringsplan wordt bepaald of u een aansluiting nodig hebt op het riool, een septische put of een IBA. Om het water zoveel mogelijk te zuiveren is het noodzakelijk dat het afvalwater afgevoerd wordt naar een waterzuiveringsstation.