Voorkom verstoppingen tijdens de coronacrisis

Voorkom verstoppingen tijdens de coronacrisis

De coronacrisis zorgt ervoor dat we meer tijd dan gewoonlijk thuis doorbrengen. Het gevolg? Intensiever gebruik van het toilet, een sneller gevulde septische put én grotere kans op verstoppingen. Voorkom problemen en laat uw septische put of beerput preventief ruimen.

Hoe ontstaan verstoppingen?

Wanneer het toilet heel frequent wordt gebruikt (denk maar aan een gezin met 2 kinderen tijdens de coronacrisis), raakt de septische put sneller verzadigd. De bacteriën in uw put moeten te veel afbreken en kunnen dit werk niet aan. Zo stijgt de bovenste, verharde laag steeds meer, waardoor uiteindelijk de afvoer verstopt raakt. Met alle gevolgen van dien.

Ontdek ook de andere oorzaken van een verstopte afvoerbuis.

Hoe vaak moet ik mijn septische put of beerput laten ruimen?

Afhankelijk van de grootte van de put en de samenstelling van uw gezin volstaat het normaal gezien om uw septische put of beerput om de paar jaar te ledigen. Door de coronacrisis brengen we echter veel meer tijd thuis door.

Is de laatste ruiming al meer dan een jaar geleden? Dan raden we aan om uw put nu al te laten ruimen. Zo voorkomt u spoedinterventies bij acute problemen (en de daaraan gekoppelde hogere kosten).

Preventieve ruiming aanvragen?

Neem gerust contact met ons op en vraag een offerte. Gratis en vrijblijvend.

Wilt u besparen op uw ruiming? Spreek af met uw buren en profiteer van onze burenkorting!

tips-septische-put

Hoe weet ik of ik een septische put heb?

U kunt jammer genoeg niet op eigen houtje te weten komen of u in bezit bent van een septische put. Echter is het van belang dat u dit weet. Een septische put heeft namelijk op tijd onderhoud nodig.

Lees meer
tips-aanvullen-regenwaterput-600

Waarvoor kunt u uw regenwater gebruiken?

In het dagdagelijkse leven wordt er heel wat water gebruikt. Denk maar aan het doorspoelen van het toilet, een bad of douche nemen, om te koken, enz. Vaak staan we er niet bij stil hoeveel water we effectief verbruikt hebben tot die waterfactuur terug in de bus zit. Regenwater kan een oplossing bieden om de kosten te drukken.

Lees meer
tips-dekeyser-600

5 tips voor optimale werking septische put

Als de bacteriën in een septische put de afbreking niet meer aankunnen, dan verstopt de afvoerbuis geleidelijk aan. Hier leest u 5 tips om de werking van uw septische put te verbeteren.

Lees meer
septische-put

Wanneer moet mijn septische put geledigd worden?

Dekeyser vertelt u wanneer u uw septische put dient te ledigen en te reinigen.

Lees meer