Hoe weet ik of ik een septische put heb?

Vraagt u zich af of u een septische put heeft? Het antwoord kunt u niet op eigen houtje te weten komen. Toch is een septische put opsporen belangrijk, want die moet regelmatig geruimd worden. Reken op specialisten om uw septische put met de juiste apparatuur op te sporen.

Moet mijn grond worden opgebroken?

Laten wij u meteen geruststellen: u hoeft uw grond niet open te breken om verborgen putten te vinden. Vroeger was dit noodzakelijk, maar tegenwoordig zijn er gelukkig slimme technieken om dit te omzeilen.

Een professional brengt zonder breekwerk in kaart welke putten er zich in en rondom uw huis bevinden. Zo blijft uw grond gespaard.

Septische put opsporen met sonar en camera

Met behulp van een gespecialiseerde camera en sonarapparatuur speurt een specialist uw septische put op. De sonar wordt bevestigd aan een ontstoppingsdarm, die door de leidingen wordt gestopt. Zo wordt er in kaart gebracht hoe de leidingen precies lopen en of ze al dan niet naar een septische put leiden.

Septische put opsporen met camera

Verhogen van uw septische put

Heeft u een septische put in uw tuin ontdekt? Verborgen putten liggen doorgaans op een lager niveau. De beste oplossing is dan uw septische put te verhogen door de opening te gaan opmetselen tot op het niveau van het gras.

Met een nieuw deksel is de put dan perfect toegankelijk, bijvoorbeeld om een ruiming te doen of om een verstopping te verhelpen.

Onderhoud van uw septische put

Heeft u een septische put gevonden? Dan is het nu belangrijk om deze goed te onderhouden. Lees zeker onze 5 tips voor een optimale werking van uw septische put en hoe u uw put zelf kan onderhouden.

Put opsporen? Vertrouw op Dekeyser!

Onze specialisten komen bij u langs om met moderne apparatuur te speuren naar verborgen putten. Eventuele verhogingen kunnen we voor u uitvoeren door de put op te metselen.

Contacteer ons gerust voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte.

tips-aanvullen-regenwaterput-600

Waarvoor kunt u regenwater in huis gebruiken?

Regenwater gebruiken in huis is een slimme manier om uw waterverbruik te verminderen, kosten te besparen en het milieu te helpen. Ontdek waarvoor u regenwater wel en niet kan gebruiken.

Onderhoud regenwaterput

De ultieme gids voor het onderhoud van uw regenwaterput

Het onderhoud van uw regenwaterput is cruciaal voor een optimale werking en waterkwaliteit. Dankzij deze gids kunt u altijd genieten van helder regenwater.

lavabo ontstoppen Ontstoppen

Lavabo ontstoppen: de ultieme gids

Niemand wil het meemaken, en toch komt een verstopte lavabo vaak voor. In dit artikel ontdekt u de oorzaken en oplossingen.