stinkend regenwater

Help, mijn regenwater stinkt!

U hebt net een was gedraaid, opent de wasmachine en een onaangename geur vliegt u tegemoet. U trekt het toilet door en een vreselijke stank vult de ruimte. Herkenbaar? De bron van deze neuskrullende stank: uw regenwater stinkt!

Stinkend regenwater heeft heel wat vervelende gevolgen voor u en uw huishouden. Het tast de geur van uw was aan, veroorzaakt een onaangename geur in uw badkamer en heeft zelfs invloed op de kwaliteit van het water dat u gebruikt voor het besproeien van uw tuin. Wat zijn de oorzaken van een stinkende regenwaterput en wat is de oplossing? In dit artikel onderzoeken we de mogelijke oorzaken en geven we de oplossing.

Oorzaken van stinkend regenwater

Er zijn heel wat zaken waarvoor u regenwater in huis kan gebruiken. Om het probleem van stinkend regenwater aan te pakken, is het belangrijk om de mogelijke oorzaken te begrijpen. Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan de onaangename geur van je regenwater.

1. Verstopte filter

Een van de meest voorkomende oorzaken van stinkend regenwater is een verstopte filter in uw regenwaterput. Deze filter, die bedoeld is om grotere deeltjes uit het water te halen, kan verstopt raken door vuil of puin.

Wanneer dit gebeurt, kan het water niet meer goed doorstromen, wat kan leiden tot een onaangename geur. Een verstopte filter kan u makkelijk voorkomen door uw regenwaterput te onderhouden.

2. Organisch materiaal

Een andere veelvoorkomende oorzaak van stinkend regenwater is de aanwezigheid van organisch materiaal zoals slib, bladeren en vuil in uw regenwaterput.

Wanneer dit materiaal zich ophoopt en begint te ontbinden, kan het een onaangename, doordringende geur veroorzaken.

3. Vervuilde afvoer

Het water dat in uw regenwaterput terechtkomt, kan ook vervuild zijn. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als het water afkomstig is van een vervuilde afvoer, zoals een dakgoot die vol zit met bladeren of ander afval.

vervuilde afvoer

4. Bacteriën

In stilstaand water, zoals in een regenwaterput, kunnen bacteriën zich snel vermenigvuldigen. Sommige van deze bacteriën kunnen zwavelverbindingen produceren, die een onaangename geur afgeven.

5. Chemicaliën en vervuiling

Ook vervuiling of de aanwezigheid van chemicaliën in het regenwater kan leiden tot een onaangename geur. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als het regenwater vervuild is met industriële of agrarische vervuilende stoffen.

vervuild regenwater

Oplossing voor stinkend regenwater

Laat uw regenput professioneel reinigen

De meest effectieve oplossing tegen stinkend regenwater is een professional zoals Dekeyser inschakelen om uw regenwaterput te reinigen. Maar waarom zou u kiezen voor Dekeyser en hoe pakken wij dit probleem aan?

Ruimdienst Dekeyser heeft de ervaring en de juiste apparatuur om uw regenwaterput grondig en veilig te reinigen. Ons team heeft een grondige kennis van de verschillende oorzaken van stinkend regenwater en weet precies hoe elk probleem moet worden aangepakt.

Bij aankomst zal ons team eerst de situatie evalueren om te begrijpen wat de mogelijke oorzaken van de stank kunnen zijn. Vervolgens zullen we de regenwaterput ledigen en grondig reinigen, waarbij we eventueel opgehoopt slib, bladeren, vuil of andere vervuiling verwijderen.

Dekeyser kan ook de algemene staat van je regenwaterput inspecteren en eventuele schade of problemen identificeren die tot geurproblemen kunnen leiden. Als er bijvoorbeeld scheuren in de put zijn waar vuil doorheen kan sijpelen, of als er problemen zijn met de afvoer, kunnen we dit identificeren en kijken voor de herstelling.

professionele reiniging

Conclusie

Als uw regenwater stinkt, kan dat een ernstige stoorzender zijn in uw dagelijkse leven. Zo beïnvloedt stinkend regenwater de geur van uw was en badkamer. Er kunnen tal van oorzaken zijn, zoals een verstopte filter, organisch materiaal, een vervuilde afvoer, bacteriën en chemische vervuiling.

De beste oplossing om van stinkend regenwater af te komen, is het inschakelen van een professional om uw regenwaterput te ledigen en grondig te reinigen. Zo pakt u de bron van het probleem aan.

Works,On,Laying,Of,The,Sewerage,On,A,Building,Site.

Lege regenwaterput vullen bij droogte

Dankzij regenwaterputten kunt u genieten van kosteloos gefilterd regenwater. Maar wat als het een tijdje niet geregend heeft en uw regenwaterput droog staat?

tips-aanvullen-regenwaterput-600

Waarvoor kunt u regenwater in huis gebruiken?

Regenwater gebruiken in huis is een slimme manier om uw waterverbruik te verminderen, kosten te besparen en het milieu te helpen. Ontdek waarvoor u regenwater wel en niet kan gebruiken.

tips-dekeyser-600

Soorten septische putten

Bij het plaatsen van een septische put heeft u meestal de keuze uit een betonnen of een septische put in pvc. Zowel een betonnen als een pvc-uitvoering heeft zo zijn voor- en nadelen.