Waarvoor kunt u uw regenwater gebruiken?

tips-aanvullen-regenwaterput-600

Dagelijks watergebruik per persoon

In het dagdagelijkse leven wordt er heel wat water gebruikt. Denk maar aan het doorspoelen van het toilet, een bad of douche nemen, om te koken, enz. Vaak staan we er niet bij stil hoeveel water we effectief verbruikt hebben tot die waterfactuur terug in de bus zit.

Als we even kijken naar de cijfergegevens van De Watergroep over het dagelijks watergebruik per persoon, dan vinden we dat we elk gemiddeld zo’n 86 liter water per dag verbruiken. Als we dat cijfer even opdelen, bekomen we onderstaande tabel:

Verbruikspost    Liter per dag per persoon
Toilet23
Bad/Douche35
Was13
Vaatwas6
Koken3
Schoonmaak3
Tuin3

Leidingwater waar u voor betaalt, kunt u gerust vervangen door een gratis alternatief. Hieronder geven we een opsomming van zaken waar u uw regenwater perfect kunt voor gebruiken.

Waarvoor kunt u uw regenwater gebruiken?

  • Doorspoelen van het toilet.
  • Bij het poetsen.
  • Voor de wasmachine.
  • Om de tuin te besproeien bij langdurige droogte.
  • Om de auto te wassen.

Als we dan even naar de tabel hierboven kijken, dan zouden we maar liefst 42 van de 86 liter die een persoon per dag verbruikt kunnen vervangen door regenwater. Hierdoor zult u tot bijna 50% besparen want regenwater komt niet op uw waterfactuur, is niet belastbaar en valt letterlijk uit de lucht.

Natuurlijk kost de regenwaterput, het materiaal, het onderhoud enz. ook geld. Dit is een investering die u snel terugverdient. Dankzij het gebruik van regenwater betaalt u bijna de helft minder voor dezelfde hoeveelheid water.

Voor welke zaken gebruikt u best geen regenwater?

Uiteraard zijn er ook verbruiksposten waarbij u best geen regenwater voor gebruikt. Aangezien een regenwaterput een bron is voor bacteriën is het aan te raden om regenwater niet te gebruiken bij volgende zaken:

  • Koken. Regenwater is geen drinkwater gebruik het dus nooit bij het koken.
  • Bad/Douche. Het is een bron voor bacteriën en daarom af te raden bij het gebruiken voor persoonlijke hygiëne.
  • Bij de vaatwas. Er bestaat een kans op een mogelijke besmetting door de bacteriën in regenwater en daarom is het geen goed idee om het te gebruiken bij het afwassen of in de vaatwas.
Young,Woman,Using,Plunger,To,Unclog,A,Toilet,Bowl

Toilet verstopt, zelf ontstoppen of beter laten oplossen door een professional?

Uw toilet is verstopt, pakt u dit zelf aan of laat u de verstopping oplossen door een expert? Dekeyser geeft een aantal tips rond het verhelpen van een verstopt toilet.

Lees meer
Waste,Water,Tube

Verschil tussen grijs en zwart afvalwater

Het is vanzelfsprekend dat huishoudelijk afvalwater terecht komt in een septische put. Maar wist u ook dat er 2 verschillende soorten afvalwater zijn? We hebben enerzijds grijs water en anderzijds zwart water. Benieuwd naar het verschil tussen beide?

Lees meer
camera-inspectie

Wat te doen tegen geurhinder bij regenweer?

Niets zo vervelend als geurhinder in uw woning. Zeker wanneer de geur blijft hangen en het niet te verklaren is waar ze vandaan komt. Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden om geurhinder in uw woning op te sporen.

Lees meer
tips-hoe-septische-put

Hoe weet ik of ik een septische put heb?

U kunt jammer genoeg niet op eigen houtje te weten komen of u in bezit bent van een septische put. Echter is het van belang dat u dit weet. Een septische put heeft namelijk op tijd onderhoud nodig.  Dekeyser helpt u graag verder. Wij beschikken over het juiste apparatuur om septische putten op te sporen. Moet mijn grond […]

Lees meer