Toilet verstopt, zelf ontstoppen of beter laten oplossen door een professional?

Een verstopt toilet in huis is een heel vervelend probleem. Veel mensen vragen zich af of ze dit probleem zelf kunnen verhelpen of dat ze hier beter een expert voor inschakelen. Wanneer u zelf een poging onderneemt om de verstopping op te lossen, met chemische producten zoals Destop bijvoorbeeld, bestaat de kans dat dit schade aan de afvoerleidingen aanbrengt en de leidingen hierdoor sneller verslijten. Als u verstandig bent, laat u dit probleem oplossen door een expert. Het probleem wordt zo snel en professioneel verholpen zonder schade aan te brengen aan uw toilet of leidingen.

Hoe zelf uw toilet ontstoppen?

Een expert kan steeds de beste oplossing bieden voor het ontstoppen van uw toilet. Voor wie toch zelf eerst eens wil proberen om het toilet te ontstoppen, zetten we de meest populaire (én veilige) tips hier eventjes op een rij.

  • Soms is de eenvoudigste manier om uw toilet te ontstoppen door een paar goede keukenhandschoenen aan te trekken en in de hals van uw toilet te voelen of hier niets vast zit dat de verstopping kan veroorzaken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een wc-rolletje vast zit dat per ongeluk in het toilet is gevallen of dat je kinderen een stukje speelgoed in het toilet hebben gegooid. Als dit het geval is, dan zal uw probleem vaak al met deze methode opgelost zijn.
  • Een rubberen ontstopper kan ook soelaas bieden. Zet een rubberen ontstopper op de afvoer van het toilet en beweeg deze krachtig op en neer. Door de druk die hierdoor ontstaat, kan het zijn dat een lichte ontstopping zo loskomt.
  • Strooi een volledige verpakking zuiveringszout in de afvoer van het toilet en giet er een emmer heet water bij. Voor het beste resultaat laat u dit best een nachtje in de afvoer inwerken voordat u het doorspoelt.
  • Zitten er veel vetresten of kalkresten in uw toilet? Ook dan kan u een pak zuiveringszout in de afvoer van uw toilet strooien, maar in plaats van warm water mengt u dit met een liter schoonmaakazijn. Let hier wel zeker mee op, want dit mengsel kan heftig bruisen! Giet het in het toilet en laat ook dit even inwerken voordat u het toilet terug doorspoelt.

Zelf uw toilet ontstoppen een goed idee?

Indien bovenstaande tips niet werken, zijn veel mensen geneigd om naar een chemisch ontstoppingsmiddel te grijpen, zoals bijvoorbeeld Destop. Dit is absoluut af te raden.
Het brengt niet alleen schade toe aan uw toilet en afvoerleidingen, het verstoort ook de werking van uw septische put én is bovendien ook heel erg schadelijk voor het milieu. Indien bovenstaande veilige tips dus geen oplossing bieden voor het ontstoppen van je toilet, wendt u zich beter tot een professional.

Raadpleeg een professional voor het ontstoppen van je toilet.

Voor een hardnekkige verstopping is het steeds verstandig om hiervoor een professional aan te spreken. Dekeyser heeft het juiste materiaal in huis om de ontstopping op een efficiënte, snelle maar vooral veilige manier te verhelpen. 

Blijf dus niet met dit vervelend probleem zitten en contacteer ons voor een snelle interventie.

ontstoppen Ontstoppen

Oorzaken verstopte afvoerbuis

Een verstopte afvoerbuis kan grote problemen veroorzaken in uw huis. Ontdek de oorzaken van verstopte afvoerbuizen en wat u eraan kunt doen.

stinkend regenwater Geurhinder

Help, mijn regenwater stinkt!

Stinkend regenwater heeft heel wat vervelende gevolgen voor u en uw huishouden. Ontdek de oorzaken en oplossing.

regenwaterput Ruimingen

Onderhoud beerput en septische put

Het is belangrijk om uw beerput of septische put regelmatig te ruimen. Ontdek hier waarom!