Douche verstopt? Tips om uw doucheputje te ontstoppen

We kennen het allemaal: u staat onder de douche, maar het water blijft maar stijgen. Help! Een verstopte doucheafvoer is vervelend en kan voor behoorlijk wat ongemak zorgen. Gelukkig zijn er dingen die u zelf kunt ondernemen om dit probleem op te lossen voordat u professionele hulp inschakelt.

In dit artikel leggen we uit wat u zelf kunt doen, wat u beter niet kunt doen en wanneer het tijd is om ontstoppingsdienst Dekeyser erbij te halen.

Wat kunt u zelf doen bij een verstopte douche?

Voordat u in paniek slaat, zijn er een paar handige trucs die u kunt proberen om de verstopping zelf te verhelpen:

1. Controleer het doucheputje

Vaak wordt de afvoer geblokkeerd door haar, zeepresten en ander vuil. Verwijder het rooster van het doucheputje en kijk of u deze verstoppingen handmatig kunt verwijderen. Draag hierbij handschoenen voor de hygiëne.

Verstopte douche: controleer het doucheputje

2. Gebruik een rubberen ontstopper

Een klassieke rubberen ontstopper kan vaak helpen bij eenvoudige verstoppingen. Vul de douchebak met een laagje water, plaats de ontstopper over het afvoerputje en pomp een paar keer krachtig. Dit kan helpen om de verstopping los te krijgen.

3. Gebruik een mengsel van soda en azijn

Dit huismiddeltje is een milieuvriendelijke manier om verstoppingen aan te pakken. Strooi een paar eetlepels soda in de afvoer en giet er vervolgens een kopje azijn overheen. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten inwerken en spoel dan door met heet water.

Verstopte douche: gebruik een mengsel van soda en azijn

4. Kokend water

Heet water kan soms helpen om vet- en zeepresten in de afvoer te smelten. Giet een grote pan kokend water rechtstreeks in het doucheputje, en herhaal indien nodig.

Chemische ontstoppingsmiddelen? Geen goed idee!

Hoewel het verleidelijk kan zijn om alles te proberen, vermijdt u beter chemische ontstoppingsmiddelen. Veel chemische ontstoppers die in de winkel verkrijgbaar zijn, beloven snelle resultaten, maar kunnen meer kwaad dan goed doen.

Deze producten bevatten agressieve chemicaliën die de leidingen kunnen beschadigen, vooral als ze regelmatig worden gebruikt. Bovendien zijn ze schadelijk voor het milieu.

Vermijd chemische ontstoppingsmiddelen bij verstopte douche

Als u toch besluit ze te gebruiken, zorg dan dat u de gebruiksaanwijzing strikt opvolgt, maar onze aanbeveling blijft om het te vermijden.

Wanneer is het tijd om een professional in te schakelen?

Als bovenstaande methoden niet werken of de verstopping telkens terugkeert, kan er een dieperliggend probleem zijn dat meer expertise vereist. Hier zijn enkele tekenen dat u de hulp van ontstoppingsdienst Dekeyser nodig heeft:

De verstopping komt steeds terug

Als de douche keer op keer verstopt raakt, kan er een probleem zijn met de leidingen die u zelf niet kunt oplossen. Dit kan wijzen op een hardnekkige ophoping van vet, zeep of kalkaanslag verderop in de afvoer.

Gorgelende geluiden of vieze geuren

Wanneer u vreemde geluiden hoort of een nare geur uit de afvoer ruikt, kan dit wijzen op een serieuze blokkade of zelfs een breuk in de riool. Dit probleem vraagt om gespecialiseerde apparatuur, zoals een camerainspectie, om de oorzaak te vinden.

Helemaal geen doorstroming meer

Als het water helemaal niet meer wegloopt, is de kans groot dat de verstopping diep in de leidingen zit. In dat geval is het belangrijk om snel in te grijpen om verdere schade te voorkomen.

Dekeyser: uw partner voor een snelle en efficiënte oplossing

Tijd om professionele hulp in te schakelen? Dekeyser staat voor u klaar! Met meer dan 65 jaar ervaring in het ontstoppen van afvoeren en riolen hebben we de kennis en tools om elke verstopping snel en grondig op te lossen.

Contacteer ontstoppingsdienst Dekeyser bij verstopte douche

Hardnekkige verstopping in de douche?

Aarzel dan niet om ons te contacteren. Ons ervaren team staat klaar om u snel van uw probleem te verlossen, zodat u weer zorgeloos kunt douchen. Bel ons vandaag nog op of vraag een interventie aan via ons online contactformulier.

Toilet verstopt - tips om je toilet te ontstoppen - ontstoppingsdienst Dekeyser Ontstoppen

Toilet verstopt: zelf ontstoppen of beter kiezen voor een professional?

Uw toilet is verstopt, pakt u dit zelf aan of laat u de verstopping oplossen door een expert? Dekeyser geeft een aantal tips rond het verhelpen van een verstopt toilet.

Waste,Water,Tube

Verschil tussen grijs en zwart water

Wat is het verschil tussen grijs en zwart afvalwater? En welke invloed heeft dit op de grootte van uw septische put? Lees het hier!

tips-septische-put

Hoe weet ik of ik een septische put heb?

Het antwoord kunt u niet op eigen houtje te weten komen. Toch is het belangrijk om te weten, want een septische put moet regelmatig geruimd worden.