Gootsteen verstopt?

Vraag interventie aan

Heeft u te kampen met een verstopte gootsteen of lavaboverstopte WC of een verstopte afvoer van douche of bad? Wateroverlast komt altijd ongelegen, dat weten we bij Dekeyser ontstoppingsdienst als geen ander.

Onze ervaren vakmannen sporen de oorzaak van de verstopping op, zonder kap- of breekwerk, en ontstoppen uw afvoer meteen. Dringend? Dan komen wij de dag zelf.

Oorzaken van een verstopte gootsteen

Er zijn verschillende zaken die aan de oorzaak kunnen liggen van een verstopte gootsteen. Een veel voorkomende oorzaak van het verstoppen van uw afvoer is het achterblijven van zeep- of etensresten. Ook het vormen van kalkaanslag in de afvoer kan aan de oorzaak liggen van de verstopping. Dit zorgt ervoor dat de afvoer van de gootsteen dichtslibt waardoor het water niet langer vlot kan weglopen.

Wanneer de oorzaak van de verstopping niet bekend is, maken we bij Dekeyser ontstoppingsdienst gebruik van een inspectiecamera om tijdens een camera onderzoek uit te zoeken wat de oorzaak is van de verstopping.

Verstopte gootsteen voorkomen

Voorkomen is makkelijker dan genezen, dat weten we allemaal. Maar wat kunt u zelf doen om een verstopte gootsteen te voorkomen? 

  • Verwijder altijd achtergebleven zeep- of etensresten uit het afvoerputje.
  • Verwijder regelmatig achtergebleven haar uit de afvoer.
  • Giet nooit olie of vet door de afvoer van de gootsteen.
  • Vermijd kalk door regelmatig uw afvoer te spoelen met soda en warm water.

De afvoer van uw verstopte gootsteen zelf ontstoppen?

Uw verstopte afvoerbuis zelf ontstoppen of toch maar beter niet? Er zijn een aantal huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die u zelf kunt proberen om de afvoer van uw gootsteen te ontstoppen, maar zelf aan de slag gaan met het ontstoppen kan de afvoer beschadigen of voor waterschade in huis zorgen. Dekeyser ontstoppingsdienst heeft de juiste apparatuur en ervaring om een verstopte gootsteen vlug én efficiënt te verhelpen.

Voor particulieren & bedrijven

We ontstoppen alle soorten afvoeren, van kleine tot grote diameters en zowel voor particulieren als voor bedrijven. Ook voor verstoppingen in appartementsgebouwen kunt u bij ons terecht.

Overtuigd dat u het ontstoppen van een verstopte gootsteen beter door onze ervaren vakmannen laat uitvoeren. Contacteer ons en we leggen onmiddellijk een afspraak vast.